Fysiotherapie

In de fysiotherapeutische behandelingen die u kunt ondergaan bij Praktijk voor Fysiotherapie Het Huis, bekijk ik de klacht(en) op een holistische wijze. Holistisch betekent in dit geval dat ik de klacht zie als een deel van het geheel. De mens bestaat uit vele aspecten die elkaar onderling beïnvloeden. Een (pijn)klacht geeft meestal aan dat de balans tussen deze aspecten verstoord is.

Je kunt bij deze aspecten bijvoorbeeld denken aan: de bouw van het lichaam, leefomstandigheden, karakter, emotionele belasting en bagage, voeding, tijdsbesteding, houding en bewegingsvoorkeuren. De kern van de klachten komt over het algemeen in de loop van de behandeling wel naar voren.

In het lichaam is alles met elkaar verbonden, zowel anatomisch gezien als energetisch en emotioneel. Indien er op één van deze niveaus iets gebeurd, heeft dit effect op de andere lagen. In deze holistische vorm van fysiotherapie probeer ik alle lagen te betrekken bij het proces van balansherstel.

Wanneer voor de patiënt ook de achterliggende oorzaak van de klacht duidelijk is geworden, is deze ook beter te voorkomen in eventuele volgende episodes. De patiënt is zich dan meer bewust van de processen die bij hem of haar een rol spelen en heeft tevens meer de regie in eigen handen van zijn gezondheid.

In een prachtige accommodatie kunnen al deze behandelingen tot uitvoer worden gebracht dus kom gerust eens een kijkje nemen bij Praktijk voor Fysiotherapie Het Huis en Wellnesscenter Havelte gelegen aan de Meenteweg 1 te Havelte.

Heb je vragen?

Pin It on Pinterest

Share This