Fysiotherapie

In de fysiotherapeutische behandelingen die u kunt ondergaan bij Praktijk voor Fysiotherapie Het Huis, bekijk ik de klacht(en) op een holistische wijze. Holistisch betekent in dit geval dat ik de klacht zie als een deel van het geheel. De mens bestaat uit vele aspecten die elkaar onderling beïnvloeden. Een (pijn)klacht geeft meestal aan dat de balans tussen deze aspecten verstoord is.

Je kunt bij deze aspecten bijvoorbeeld denken aan: de bouw van het lichaam, leefomstandigheden, karakter, emotionele belasting en bagage, voeding, tijdsbesteding, houding en bewegingsvoorkeuren. De kern van de klachten komt over het algemeen in de loop van de behandeling wel naar voren.

In het lichaam is alles met elkaar verbonden, zowel anatomisch gezien als energetisch en emotioneel. Indien er op één van deze niveaus iets gebeurd, heeft dit effect op de andere lagen. In deze holistische vorm van fysiotherapie probeer ik alle lagen te betrekken bij het proces van balansherstel.

Wanneer voor de patiënt ook de achterliggende oorzaak van de klacht duidelijk is geworden, is deze ook beter te voorkomen in eventuele volgende episodes. De patiënt is zich dan meer bewust van de processen die bij hem of haar een rol spelen en heeft tevens meer de regie in eigen handen van zijn gezondheid.

In een prachtige accommodatie kunnen al deze behandelingen tot uitvoer worden gebracht dus kom gerust eens een kijkje nemen bij Praktijk voor Fysiotherapie Het Huis en Wellnesscenter Havelte gelegen aan de Meenteweg 1 te Havelte.

Haptonomie

Haptonomie houdt zich bezig met de ontwikkeling van het gevoel, het gevoelsleven en het belang van contact en verbondenheid tussen mensen. Het lichaam is ‘drager’ van gevoelens en heeft een geheugen voor gevoelservaringen. Heftige dingen die je meemaakt gaan je letterlijk ‘niet in je kouwe kleren zitten’. Denk aan uitdrukkingen als ‘ergens mee in je maag zitten’, ‘op gespannen voet leven’, ‘je gebroken voelen’ … Langdurig opgeslagen of weggestopte gevoelens kunnen daardoor emotionele, psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken.

Ieder mens is in aanleg gericht op ‘affectief contact’. Dat wil zeggen: gericht op ontmoeting met medemensen; respectvol, liefdevol contact waarin we onszelf kunnen zijn. Helaas zijn we in een verzakelijkte maatschappij, die vooral gericht is op effectiviteit en prestatie, geneigd om gejaagd en teruggetrokken in onszelf (en vooral in ons denkende hoofd) te leven, en ons aan te passen aan de verwachtingen en meningen van anderen. Dat is heel herkenbaar in uitdrukkingen als ‘flink zijn’, ‘zet je schrap’, ‘hou je haaks’. We laten ons letterlijk ‘niet kennen’. Het vermogen om te voelen, te ervaren, om werkelijk onszelf te zijn, is vaak onderdrukt of op de achtergrond geraakt.

Coaching op haptonomische basis:

Het lichaam wordt weer in balans gebracht middels bewustwording- en ontspanningsoefeningen, zodat je kan ervaren wat het lichaam je verteld. Dit kan op de behandeltafel of in de fitnesszaal afhankelijk van de doelstelling van de cliënt.

 

Energetische therapie

Wat is energetische therapie eigenlijk?

Energetische therapie is zo oud als de mensheid zelf. Maar wat is het nu eigenlijk? In het verleden werd energetische therapie ook wel paranormale therapie of magnetiseren genoemd en dat zijn termen die we tot nu toe allemaal wel eens hebben gehoord. Simpel gezegd is energetische therapie het overbrengen van kosmische of universele energie, waarbij het opruimen van blokkades en het activeren van het zelf genezend vermogen van de mens centraal staat.

Door alles wat leeft stroomt levensenergie.  In je leven zijn er allerlei gebeurtenissen die de balans in het lichaam verstoren en haperingen in de energiestroom veroorzaken die door het lichaam moeten worden verwerkt.

Gebeurtenissen worden in het lichaam opgeslagen (met name in het bindweefsel) en op die manier herinnert het lichaam zich alles. Wanneer er ervaringen zijn die het lichaam niet meer kan verwerken (geen plek kan geven), kunnen er lichamelijke blessures of andere klachten ontstaan. De levensenergie kan daardoor niet of nauwelijks stromen, wat pijn en ongemak kan veroorzaken. Het lichaam moet opnieuw in balans worden gebracht……

Tijdens de behandeling breng ik het lijf weer in balans. Op het moment dat het lichaam weer de balans en eigenheid ervaart kan energie die zich heeft vastgezet weer vrijkomen. Dit proces brengt je weer terug bij je levensenergie waardoor je vanuit je eigenheid weer je pad kan volgen.

Energetische therapie is een veilige, natuurlijke en krachtige energetische behandelwijze.

Heb je vragen of zoek je meer informatie?

Pin It on Pinterest

Share This