Wie heeft toch ooit bedacht dat alleen een strak lijf voldoet aan een perfecte levensstijl en dat, wanneer je hiervan afwijkt, je aan de slag moet? Er zijn rond de 7 miljard mensen op deze aardbol en dus ook net zoveel verschillende soorten lijven. Toch hebben wij een beeld gecreëerd van hoe je eruit hoort te zien en dat dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl.
Volgens mij slaan wij de plank daarin volledig mis! Het levert niet alleen veel stress op om elke dag te moeten voldoen aan een beeld dat wij van onszelf maken en vooral gericht is naar de buitenwereld toe. Dat op zichzelf is al een kwelling en behoort niet tot een gezonde levensstijl. Op het moment dat wij in plaatjes en hokjes gaan denken, gaan we volledig aan onszelf voorbij.  Bij een gezonde levensstijl hoort een gezond verstand. Wat moeder natuur ons brengt is gezond. Op het moment dat er zoveel preparaten in voeding zitten dat wij als mens geen benul meer hebben wat er in zit dan zeg ik: niet eten! Met andere woorden, voeding waarvan je de oorsprong weet, kun je eten (of juist niet)  Weet wat je eet!
Dan ook nog eens alle diëten van soepdieet tot citroendieet. Het lijf zal er toch een beroerte van krijgen…. Regelmatig voeding tot je nemen en bewust nadenken wat je op welk moment in je mond stopt. Als je dan voor je gevoel een keer zondigt, geniet er dan van! Wat betreft het strakke lijf heeft dat volgens mij alles te maken met de trends van deze tijd. Nog niet zolang geleden hebben we ook een tijd gekend van de “Rubensvrouwen” Welvaart (en dus ook gezondheid) werd in die tijd geassocieerd met volheid van het lichaam.
Wat ik nu eigenlijk probeer te zeggen dat ieder mens uniek is, dat de vorm van het lijf niets te maken heeft met een gezonde levensstijl. Het allerbelangrijkste is volgens mij dat je je eigenheid in je lijf kunt voelen en ervaren en dat dat te maken heeft met energie die wel of niet stroomt door je lijf. Zorg dat het voertuig ( je lichaam) bewoont wordt en dat je er een prachtige reis mee maakt ongeacht de vorm. En vergeet niet de knipoog en de glimlach vooral naar jezelf.
Dat wens ik voor iedereen in 2019.

Wies

Pin It on Pinterest

Share This