Wij bieden als Wellnesscenter Havelte al geruime tijd yogalessen aan en hebben deze “Yin-Yoga” en “Yang-Yoga” genoemd. Toch merken wij dat veel leden het moeilijk vinden om een keus te maken voor een soort yoga op basis van de naam. Om die reden kunnen jullie hieronder lezen wat in grote lijnen de inhoud is van beide lessen opdat jullie wellicht beter een bewuste keus kunnen maken voor een yogales die past bij jullie wensen.

Yang Yoga:  Een dynamische les waarbij je in een rustige flow van bewegen oefeningen doet waarin je eigen lichaamskracht wordt ingezet, je grenzen van rek gaat opzoeken en krachtuithoudingsvermogen wordt getraind. Verder komen ontspanningsoefeningen aan bod die het lichaam onderhouden, herstellen en energie geven. Een prachtige les waarbij je het lichaam leert voelen en grenzen van het lichaam leert ontdekken en verleggen. 

Yin Yoga: In deze les draait alles om ontspanning en contact maken met je lichaam. De oefeningen zijn praktisch altijd zittend of liggend en de houdingen worden langdurig volgehouden zodat je lichaam de tijd krijgt om mee te gaan in de beweging die is ingezet. De les is toegankelijk voor iedereen die een betere connectie met zijn / haar lijf wil creëren en ook beter in zijn / haar vel wil zitten. Samengevat: Het creëren van een soepel lichaam zonder krachtsinspanning, de zachte weg naar je innerlijk centrum.

De combinatie van beide lessen doen zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn maar hopelijk hebben jullie op deze manier een betere kijk gekregen op de vormen van Yoga die bij ons worden aangeboden. Schroom niet om eens een les mee te komen doen en te kijken of het wat voor je is want tenslotte kan een uitleg of verhaaltje nooit op tegen je eigen ervaring!

Pin It on Pinterest

Share This